Den här går hem i alla tillfällen! Som efterrätt med vispad grädde eller "bara" en kaka till kaffet!
Vinbärskaka:
50gr smör
3 äggulor
2dl socker
1msk vaniljsocker
4dl mjöl
2tsk bakpulver
2msk kokande vatten
1 1/2 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2dl socker
1msk vaniljsocker
3dl vinbär
Gör så här:
Smörj en liten lånpanna.
Smält smöret. Vispa gulorna och sockret pösigt, Tillsätt resten men smöret sist.
Grädda längst ner i ugnen i 200gr ca 12-15min.
Under tiden:
Vispa äggvitorna hårt tillsätt socker vaniljsocker och vinbären.
Bred sen över den varma kakan, grädda ytterligare 5min, högre upp och högre värme!
Nu har jag kapat ditt recept på den vita chokladkakan. Ska bjuda mina kollegor när jag har arebtslagsfikat nästa gång.
SvaraRadera