lördag 25 februari 2012

Vit Kladdchokladtårta

Det här är den sista jag hade på Me&I partyt!
Tyvärr glömde jag ta kort INNAN den påbörjades...
Jag hade även en skål med uppskura frukter bla Ananas, kiwi, mango och physalis.
Ca 16bitar
250gr vit choklad
200gr smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2msk konjak
2dl vetemjöl
Glasyr:
150gr vit choklad
1/2dl grädde
Florsocker
Sätt ugnen på 175gr.
Hacka chokladen, smält smöret, ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 24cm i diametern.
Grädda i nedre delen ca 30-35min.
Låt kakan kallna, ställ i kylen.
Glasyr:
Hacka chokladen, koka upp grädden . Ta den från värmen och rör i chokladen, rör tills smeten är jämn.
Låt glasyren halv-stelna ca 5min i kylen. Sikta över florsocker!
Serverna med frukter och vispad grädde!

1 kommentar: